RESTORANAS Da ANTONIO

Vilniaus g. 23, Vilnius

Lietuviļæ½ English По-русски
Pradžia
Apie restoraną
Paslaugos
Banketai
Naujienos
Kontaktai
Atsiliepimai
Kiti Da ANTONIO restoranai

Da Antonio restoranų tinklas priklauso tarptautinei gurmanų gildijai

Naujienos

2011-08-09
 
L.Barbieri: “Mūsų misija – perteikti autentišką itališką skonį ir kokybę”
 

 

Viktorija Balsytė, žurnalas "Veidas"

 

Lietuvoje yra restoranų, iš kurių išėjus, atrodo, jog ką tik pabuvota Italijoje.
 
Apie tai, kaip perteikti autentišką Italijos dvasią lietuvių gurmanams, kalbamės su restoranų “Da Antonio” vadovu Luca Barbieri , kuris į Lietuvą atvyko po įspūdingos karjeros tarptautinėse su maistu susijusiose kompanijose Didžiojoje Britanijoje ir Maskvoje ir jau daugiau nei pusmetį savo patirtimi dalijasi su kolegomis Vilniuje.
 
Papasakokite apie jūsų vadovaujamus restoranus “Da Antonio” – kuo jie išsiskiria iš visų kitų itališkų restoranų?
 
Pirmiausia tai tradicijos. Juk pirmas restoranas, kurį atidarė pats ponas Antonio, duris Vilniaus gatvėje atvėrė prieš 13 metų. Vargu ar surasime daug restoranų, kurie sostinėje veikia jau taip ilgai. O juk būtent tradicijos padeda nuosekliai ugdyti klientų skonį – ši misija mums yra pati svarbiausia. Nuolat auginame savo produktų ir patiekalų kokybę, o geriausius patiekalus bei vynus siūlome ne tik pavieniams klientams, bet ir įmonių renginiams, vakarėliams, vestuvėms.
Beje, seniausias “Da Antonio” – ne vienintelis mūsų restoranas. Vilniuje mūsų restoranas veikia ir “Amberton” viešbutyje prie Katedros, kur mes turistams siūlome pusryčius, o vietiniai klientai restoraną vertina dėl prabangesnio, modernesnio stiliaus, lyginant su klasikine aplinka restorane Vilniaus gatvėje.
Dar vienas “Da Antonio” restoranas sezono metu veikia golfo klube už Vilniaus. Tai ideali vieta barbekiu per golfo pertraukėles.
2005-aisiais atidarėme restoraną ir Rygoje, “Domina Inn” viešbutyje, kur virtuvė yra visiškai identiška tai, kurią turime Lietuvoje. Mat “Da Antonio” siekia išlaikyti vienodą lygį visuose restoranuose, o kartu siūlyti autentiškus itališkus patiekalus ir vynus, atkeliaujančius tiesiai iš Italijos.
 
Kaip jums pavyksta Lietuvoje pasiūlyti visiškai autentišką patiekalų skonį?
 
Vynus importuojame patys, o patiekalus kuria mūsų virtuvės šefas Manfredo Molteni, gyvenantis Maskvoje, kur mes irgi turime du restoranus, tik kitu pavadinimu.
Jis mus konsultuoja virtuvės ir aptarnavimo gerinimo klausimais, o keičiant meniu, kas kartą pats atvyksta į Lietuvą. Visais atvejais siekiame, kad skonis būtų toks pat kaip Italijoje.
 
Bet juk skiriasi produktai, ingredientai...
 
Tiesa, pačioje Italijoje gaminti patiekalus paprasčiau, nes ten gausu šviežių vaisių ir daržovių, jūros gėrybių. Lietuvoje ne taip paprasta gauti tinkamų produktų vasaros meniu. Tačiau Lietuvoje esama kitokių daržovių, kitokių prieskonių, kuriuos mes pritaikome. Be to, turime daug partnerių Italijoje, su kuriais išrenkame geriausius produktus, kuriuos galima kuo ilgiau išlaikyti šviežius, pavyzdžiui, naudojant vakuuminį įpakavimą.
Pavyzdžiui, Prosciutto di Parma supakuotas gamina bakterijas, nuo kurių kokybė ir skoninės savybės tik gerėja, tik svarbu, kad jis būtų laikomas griežtai laikantis taisyklių.
Kad viskas būtų šviežia, daug ką gaminame patys. Pavyzdžiui, visi makaronai gaminami čia, mūsų pačių.
Be to, mums labai svarbu, kad ne tik patiekalų kokybė ir skonis būtų identiškas tam, kurį rastumėte Italijoje, bet kad ir atmosfera būtų autentiška.
Mes stengiamės pabrėžti, kad vakarieniavimas – tai ne tik alkio numalšinimas, nes kartu tai ir bendravimas, suvokimas, ką valgai, su kokiu vynu derini maistą.
 
Kaip šias žinias perteikiate klientams?              
 
Tam labai svarbu aptarnaujančio personalo profesionalumas. Tad mes ieškome geriausių specialistų, kurie sugebėtų perteikti itališką dvasią, itališką nuotaiką, paaiškinti klientams apie itališkos virtuvės subtilybes. Svarbu, kad klientas, išėjęs iš mūsų restorano, jaustųsi taip, lyg būtų pabuvojęs Italijoje.
Manau, kad labai svarbu ir asmeninis kontaktas su klientu. Kas kartą kartoju darbuotojams, kad šie rekomenduotų klientams pavartyti restorane esančią “bibliją” – knygą apie italų virtuvę, kurioje yra atsakymai į visus klausimus, kas ir kaip gaminama, patiekiama, ragaujama.
 
Ar lietuviai maistui kelia tokius pačius reikalavimus, kaip ir italai?
 
Žinoma, kartais reikia kompromisų. Pavyzdžiui, Italijoje maisto supratimas ugdomas nuo vaikystės – italai skirtinguose regionuose jau 4-5 metų puikiai orientuojasi regiono virtuvės subtilybėse. Lietuvoje skonio ugdymo misija tenka mums, tad stengiamės atrinkti ir pasiūlyti pačius geriausius ingredientus iš skirtingų Italijos regionų, kad apsilankę “Da Antonio”, klientai jaustųsi it pabuvoję skirtingose Italijos virtuvėse.
Mes juk buvome ir pirmieji, pasiūlę lietuviams tikro itališko espresso – taigi, nuolat edukuojame klientus, siūlydami geriausią ir autentiškiausią kokybę, kas sezoną koreguodami meniu ir įvesdami naujus skonius, naujus patiekalus.
Labai svarbu ir tai, kad klientams siūlytume tai, ko jie nori. Tad visuomet atsižvelgiame į mūsų klientų pageidavimus. Ypač svarbu, kad pristatant naujoves, pavyzdžiui, vynus, kurių dar nėra Lietuvoje, vyktų degustacijos. Taip pat mes siūlome maisto gaminimo pamokas – gaminame restorane klientų akivaizdoje, kartu su virtuvės šefu. Ketiname pristatyti ir naujieną - “flambe” meniu (vadinamieji liepsnojantys patiekalai), o kartu aiškinti klientams tokių patiekalų gaminimo tradicijas, šiek tiek atnaujintas ir patobulintas mūsų virtuvės šefo.
 
 
Į viršų
Su artėjančiom Šventėm!!!
«Ankstesnė Sekanti»
Dizainas: Puslapiai.eu. Svetainėje naudojama MegaTVS